Rybářský rozcestník

Podnovoveský rybník

Sportovní rybolov provozuje obec Nová Ves pro příznivce rybolovu již řadu let. V roce 2011 však dochází k podstatné změně rybářského řádu. Tímto krokem se snažíme přiblížit požadavkům moderního rybolovu a tím i přístupu k rybám samotným. Nabízíme všem rybářům a milovníkům přírody výborný sportovní zážitek spojený s rybařením v krásné přírodě, ke kterému v dnešní době neodmyslitelně patří i sportovní rybářská metoda „Chyť a pusť“, přičemž nezapomínáme ani na rybáře, kteří si od vody svůj úlovek rádi odnášejí.Na rybníce o rozloze cca 22 ha se nachází i klidová zóna, kde mají ryby dostatek klidu a místa pro přirozený výtěr.

Podnovoveský rybník

Lokalita

OÚ NOVÁ VES

Nová Ves v okrese Český Krumlov

GPS 48.945676, 14.256556

Rozloha rybníku

22 ha

Druhý web revíru: www.podnovoveskyrybnik.unas.cz

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím