Rybářský rozcestník

Rybníky Brumov

Rybníky Brumov je soukromý rybářský revír o velikosti 3 ha se smíšenou obsádkou ryb. V areálu se nachází čtyři rybníky, které sloužily k výrobě piva již od roku 1573. První rybník (počítáno odspodu) je zarybněn štikou a kaprem. V současné době je tento rybník vzhledem k velikosti nasazených štik hájený. Druhý rybník – zarybněn převážně kaprem od 2 do 15 kg, v omezeném počtu štika, sumec, okoun, bíla ryba. Třetí rybník má nejpestřejší obsádku, je zde kapr 2-5 kg, amur, lín, okoun, pstruh, siven, jeseter, candát, dále: vytřený kapr, bíla ryba, koi kapr. Čtvrtý rybník (horní) je zatím nevyužitý, ale na zimní sezonu zde bude vysazen pstruh.

Lokalita

Kontakt

Hynek Liška

603 576 080

rybniky-brumov.@seznam.cz

http://www.rybniky-brumov.cz

Rybářský řád revíru :

a) Rybolov smí být zahájen pouze s platným pověřením k lovu ryb (povolenkou) vydaným provozovatelem revíru. Před zahájením lovu je každý lovící povinen se s následujícími podmínkami lovu seznámit. Porušení těchto pravidel povede k odebrání povolenky a vykázání dotyčného od vody.

b)  Lovící je povinen mít k lovu : Dřevěný nebo plastový skládací metr, podběrák, vezírek s kruhy nebo tzv. ekovezírek, vyprošťovač háčků. Loví se na 2 pruty nejvýše o dvou návazcích s jednoduchými háčky bez protihrotu, nebo se  zamáčklým protihrotem. Při lovu přívlač nebo muškařením se loví pouze na jeden prut. Přívlač jen s jednou umělou nástrahou, vybavená jen jedním jednoháčkem bez protihrotu.
Při muškaření musí být použit muškařský prut, naviák a šňůra, max. 3 návazce.
Položená a plavaná max. 2 pruty, každý s jedním návazcem.

c) S rybou vracenou zpět do vody je nutné zacházet co nejšetrněji a pokud to situace dovolí, je vhodné vyprostit háček přímo ve vodě, při každém kontaktu s rybou vždy nejprve ovlhčete ruce ve vodě ! Ponechaná ryba musí být umístěna do vezírku,nebo jiného příslušenství pro přechovávání ryb dříve než lovící pokračuje v lovu.

DOBA LOVU :

Loví se sobota a neděle, po telefonické domluvě je možno i ostatní dny (minimélní počet lovících – 4).Pondělí až pátek volejte prosím až po 15. hodině. Telefonicky je možno také domluvit pořádání firemních akcí (podmínky individuální).

  •     listopad až březen  8 – 16 hod.
  •     duben, říjen  8 – 18 hod.
  •     květen, září  7 – 19 hod.
  •     červen, červenec, srpen – NONSTOP

Po skončení platnosti povolenky tuto odevzdej do schránky nebo správci areálu.

Správce revíru může dle okamžitých okolností měnit řád, dobu lovu, místo lovu, atd.

Více informací o rybolovu nebo aktuálním stavu na revíru získáte na tel.: 603 576 080

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím