Rybářský rozcestník

Rybníky Brumov

Rybníky Brumov je soukromý rybářský revír o velikosti 3 ha se smíšenou obsádkou ryb. V areálu se nachází čtyři rybníky, které sloužily k výrobě piva již od roku 1573. První rybník (počítáno odspodu) je zarybněn štikou a kaprem. V současné době je tento rybník vzhledem k velikosti nasazených štik hájený. Druhý rybník – zarybněn převážně kaprem od 2 do 15 kg, v omezeném počtu štika, sumec, okoun, bíla ryba. Třetí rybník má nejpestřejší obsádku, je zde kapr 2-5 kg, amur, lín, okoun, pstruh, siven, jeseter, candát, dále: vytřený kapr, bíla ryba, koi kapr. Čtvrtý rybník (horní) je zatím nevyužitý, ale na zimní sezonu zde bude vysazen pstruh.

Lokalita

Kontakt

Hynek Liška

603 576 080

rybniky-brumov.@seznam.cz

http://www.rybniky-brumov.cz

Rybářský řád revíru :

a) Rybolov smí být zahájen pouze s platným pověřením k lovu ryb (povolenkou) vydaným provozovatelem revíru. Před zahájením lovu je každý lovící povinen se s následujícími podmínkami lovu seznámit. Porušení těchto pravidel povede k odebrání povolenky a vykázání dotyčného od vody.

b)  Lovící je povinen mít k lovu : Dřevěný nebo plastový skládací metr, podběrák, vezírek s kruhy nebo tzv. ekovezírek, vyprošťovač háčků. Loví se na 2 pruty nejvýše o dvou návazcích s jednoduchými háčky bez protihrotu, nebo se  zamáčklým protihrotem. Při lovu přívlač nebo muškařením se loví pouze na jeden prut. Přívlač jen s jednou umělou nástrahou, vybavená jen jedním jednoháčkem bez protihrotu.
Při muškaření musí být použit muškařský prut, naviák a šňůra, max. 3 návazce.
Položená a plavaná max. 2 pruty, každý s jedním návazcem.

c) S rybou vracenou zpět do vody je nutné zacházet co nejšetrněji a pokud to situace dovolí, je vhodné vyprostit háček přímo ve vodě, při každém kontaktu s rybou vždy nejprve ovlhčete ruce ve vodě ! Ponechaná ryba musí být umístěna do vezírku,nebo jiného příslušenství pro přechovávání ryb dříve než lovící pokračuje v lovu.

DOBA LOVU :

Loví se sobota a neděle, po telefonické domluvě je možno i ostatní dny (minimélní počet lovících – 4).Pondělí až pátek volejte prosím až po 15. hodině. Telefonicky je možno také domluvit pořádání firemních akcí (podmínky individuální).

  •     listopad až březen  8 – 16 hod.
  •     duben, říjen  8 – 18 hod.
  •     květen, září  7 – 19 hod.
  •     červen, červenec, srpen – NONSTOP

Po skončení platnosti povolenky tuto odevzdej do schránky nebo správci areálu.

Správce revíru může dle okamžitých okolností měnit řád, dobu lovu, místo lovu, atd.

Více informací o rybolovu nebo aktuálním stavu na revíru získáte na tel.: 603 576 080

Nejčtenější články

Chytání nástražních rybek, jejich přechování

Jedna věc je nástražní rybky umět chytit a druhá věc je dokázat uchovat tak, aby vydržely a neumřely dříve, než jsi je doneseme na lovné místo, kde chceme dostat nějakou tu svoji vysněnou dravou rybu.

Chytání sumců na položenou se silonkovými koulemi

Občas je třeba sumce překvapit něčím novým, zvláště v místech, kde je velký tlak ostatních rybářů. Sumci se stávají k běžným nástrahám, na které narážejí na každém kousku revíru, pak se hodí je překvapit něčím, co neznají. Silná vůně je může přesvědčit k nasátí právě té naší nástrahy. A k tomu jsou skvělé právě silonkové sumčí bomby, přesně tedy koule ze silonek, což je velmi účinná nástraha na sumce.

Rybářská technika chytání – plavaná

Plavaná, tedy lov se splávkem, to je základní rybolovná technika, kterou musí umět, tedy alespoň její základy, každý rybář. Je to snad jedna z nejstarších technik chytání ryb na udici. A pro vás, úplné začátečníky, o co vlastně jde? Jak název napovídá, jde o chytání na splávek, pod kterým je zátěž, která vyvažuje splávek, pak také vlasec s háčkem a nástrahou. A k čemu ten splávek? Ten má několik funkcí, ale ta nejdůležitější je, že podle jeho pohybu rybář pozná záběr ryby.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím