Rybářský rozcestník

Penzion a restaurace Dvorce

Penzion a restaurace Dvorce Třeboň se v okamžiku stane vaším druhým domovem a oblíbeným místem, kam se budete rádi vracet. V našem malém rybníčku Habr, který se nachází hned u penzionu, můžete chytat ryby, nebo je jen krmit. Výborně hodnocené ubytování v rybářsky atraktivní oblasti jižních Čech – Třeboni.

PenzionPenzionpenzion

Lokalita

Dvorce 50

Třeboň

379 01

Výborně hodnocené ubytování v rybářsky atraktivní oblasti jižních Čech – Třeboni.

K penzionu náleží také restaurace, kde si můžete dát pokrmy z domácího BIO hovězího masa z ekofarmy Dvorce, farmářské kuře a kachnu z vlastního chovu a čerstvé ryby z vlastních rybníků nebo z třeboňského rybářství.

Večeře pro hotelové hosty a hosty s rezervací jsou podávány formou rautu. Vše z čerstvých surovin a v létě a na podzim dokonce se zeleninou a bylin z vlastní zahrady.

Ceník:
Aktuální ceník k nalezení na adrese https://www.dvorce.cz/

Ostatní:
V našem malém rybníčku Habr, který se nachází hned u penzionu, můžete chytat ryby, nebo je jen krmit. Rádi Vám zapůjčíme prut na chytání i s podběrákem.

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.