Rybářský rozcestník

Chata u plotu Velké Bílovice

Chata je ideální pro rodinou dovolenou nebo partu přátel, nachází se v největší vinařské obci Velké Bílovice je umístěna na samotě přímo u břehu rybníka Velký Bílovec 50ha, přímo před chatou jsou lovná místa vzdálena z terasy 15 metru. V místě je mnoho vinařství které jsou v sezóně otevřeny pro turisty. Rybaření přímo před chatou! Parkování přímo na oploceném pozemku.

chata-velke-bilovice2chata-velke-bilovice3chata-velke-bilovice4

Lokalita

Velké Bílovice

Kontakt

David Mádl

774 243 457

chatauplotu@seznam.cz

Stravování
Restaurace 500m další pak 1,5km obchody 1km.

Vybavení chaty
Kuchyně, koupelna, terasa, technická místnost.

Výlety, atrakce, zábava
Rybaření přímo před chatou, Velké Bílovice jsou největší vinařskou obci, v sezóně jsou služby vinařů, vždy otevřeno minimálně 5 vinařství. V blízkosti se nachází Lednicko – Valtický areál. Dobrá dostupnost do Vídně i Bratislavy.

Chatu je možné v sezóně pronajmout jen celou a pouze na týden (červen, červenec, srpen) – 18 000 Kč / chata. Mimo sezónu 14 000 Kč / týden, ale jde i na dny – den stojí 2 500 Kč. Lze pronajmout i polovina chaty mimo sezónu 10 000 Kč / týden a den 2 000 Kč.

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím