Rybářský rozcestník

Chata Podskalí

Chata Podskalí leží v bezprostřední blízkosti lesa a přibližně 100 m od vodní nádrže Orlík. V přízemí chaty najdete obývací prostor s jídelním koutem a pohodlnou sedací soupravou, Tv a rádiem, plně vybavenou moderní kuchyni se sklokeramickou deskou, lednicí a mikrovlnou troubou. V přízemí je také malá koupelna se sprchou a splachovacím wc. V prvním patře chaty jsou dvě třílůžkové ložnice jedna s balkonem. Na zahrádce pak lze využít pevný zděný gril s posezením a pergolou. Součástí pronájmu je také pramice s vesly.

chata-orlik-podskalak-2chata-orlik-podskalak-3

Lokalita

Klenovice 0423 - Loužek I.

Kontakt

Martin Peteřík

777602603

[email protected]

http://www.chatynaorliku.unas.cz

Ceník:
Cena za týden v hlavní sezoně 12000,-Kč
hlavní sezóna (červenec + srpen)

cena mimo hlavní sezónu 7000,-Kč
(termíny červen + září)

cena mimo hlavní sezónu 6000,-Kč
(termíny duben + květen + říjen + listopad)

Podrobnější ceník najdete na našem webu:
http://chatynaorliku.unas.cz/chata_podskali.html

Ostatní:
Po krátké procházce lesem dojdete do kempu Podskalí, kde lze využít nabídky tří restaurací, najdete zde novinový stánek a několik sportovišť – tenisové kurty, hřiště na nohejbal, dětská hřiště a přístaviště lodní dopravy.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.