Rybářský rozcestník

Rybník Mokrouše

Organizace hospodaří na mokroušském rybníce již od roku 1998. Hlavním tahounem a nadšencem je stále Láďa Kozák, který věnoval své velké srdce právě rybám. Rybník má rozlohu cca 1 ha a je umístěn na konci vesnice v krásném prostředí obce Tymákov – Mokrouše. Nerybařící část rodiny si zde může zpříjemnit chvíle např. procházkou, cyklistikou, houbařením či pouhým posezením a relaxací na novém molu. V zimním období je možnost bruslení na mělké části rybníka, kde nebude prováděn rybolov. Zarybněnost rybníka byla prováděna dlouhodobě a to velkou rozmanitostí osádky ryb. Ačkoli byl rybník v minulých letech několikrát loven, byly vždy ponechány generační ryby, jak pro přirozené rozmnožování, tak i pro sportovní rybolov. V nádrži najdeme více než patnáct druhů oploutvených krasavců. Dominuje zde kapr, amur, lín, ale nalezneme zde i druhy vzácnější, jako je jeseter a maréna.

Rybník Mokrouše

Lokalita

GPS 49.717202, 13.529043

Kontakt

František Rotenborn

603 113 723

[email protected]

www.rybnikmokrouse.estranky.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

1,3 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.