Rybářský rozcestník

Motorový kajutový člun

Letní dovolená se nemusí prožít jen na souši. Zvolte letos dovolenou na lodi. Plně vybavená kajutová loď vám nabízí kapacitu čtyř lůžek, malou kuchyňku, rádio a wc. Nabíjení telefonu umožňuje zásuvka usb. Přední část lodi je pochozí proto umožňuje slunění třeba i v průběhu plavby. Najdete zde i potřebnou lodní výbavu jako např. kotva, fendry, lana, záchranné vesty apod. K řízení této lodi nepotřebujete kapitánské zkoušky a přesto si můžete proplout téměř celou Vltavu.

kajutovy_motorovy_clun-lipno2kajutovy_motorovy_clun-lipno3

Lokalita

Klenovice 0423 - Loužek I.

Kontakt

Martin Peteřík

777602603

mopss@seznam.cz

http://www.chatynaorliku.unas.cz

Ceník:
Cena pronájmu se liší a závisí na délce a termínu. Loď lze pronajmout na jeden den, víkend, krátký/dlouhý týden, nebo celý měsíc.
Všechny ceny najdete na našem webu: chatynaorliku.unas.cz/kajutovy_clun.html

Ostatní:
Rozměry lodi jsou 6,3 x 2,2 m a je určena pro maximálně čtyřčlennou posádku včetně dětí.
Pohon zajišťuje čtyřtaktní závěsný motor Honda 5hp s dálkovým ovládáním a volantem z kormidelny.
Startování motoru je ruční na motoru.

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím