Rybářský rozcestník

CA HITRA s.r.o. – cestovní kancelář

Vážení rybáři, naše Cestovní kancelář CA HITRA s.r.o. vznikla v roce 2005. Od této doby působíme ve středním Norsku na rybářsky vyhlášeném ostrově Hitra ve středisku GREFSNESVAGEN ….

CA HITRA s.r.o. - cestovní kancelář

Lokalita

Šafaříkova 2962

Tábor

390 02

Kontakt

Tomáš Mašát, ing. Vladimír Umlauf

+ 420 381 251 866, +420 777 587 491, +420 777 303 458

cahitra@cahitra.cz

www.rybolov-norskohitra.cz, www.cahitra.cz

Dopravu do kempu Grefsnesvagen zajišťujeme luxusním autobusem s chladícím vlekem  společnosti „Pavel Pazderka“  z Prahy. Náš kemp Vám nabízí ubytování s vysokým standartem přímo u moře, kvalitní, rychlé a bezpečné lodě. Rybaření je zde možné jak na hloubkách několik set metrů, tak  i  na  mělčinách, což  oceníte hlavně v jarních měsících, kdy ryby jsou natažené v teplejší vodě mezi ostrovy. Toto je vše vzdáleno několik minut plavby lodí. Věříme, že pokud si vyberete naší cestovní kancelář pro rybaření Norsku tak budete spokojení jak s rybářskými zážitky, ubytováním, tak i s našimi službami, které se snažíme neustále zlepšovat.

Petrův zdar

Tomáš Mašát, Vladimír Umlauf

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím