Rybářský rozcestník

Františkův rybník

Františkův rybník se nachází v nádherné přírodě Lednicko – Valtického areálu. Je velmi dobře zarybněn trofejními kapry, z nichž několik přesahuje 15kg hranici. Dále je zde možné ulovit sumce, štiky a menší množství bílých ryb. Rybník má rozlohu cca. 6ha při průměrné šířce okolo 100m. Chytá se pouze z jedné strany rybníka, kde se nachází louka, druhá strana je zarostlá souvislým pásem rákosu. Průměrná hloubka se pohybuje okolo 1,5m, u hráze dosahuje až 3m. Chytá se formou „chyť a pusť“ na 3 pruty. Bivakování je povoleno, parkování hned nad vodou u příjezdové cesty. Povolenky zakoupíte přímo u vody. Nedaleko rybníka se nachází **** Hotel Celnice a restaurace Na Celnici s vynikající domácí kuchyní. Rybník je velmi dobře přístupný po asfaltové cestě, která je značena od hlavní cesty vedoucí z Břeclavi na místní hraniční přechod do Rakouska.

Františkův rybník

Lokalita

GPS 48.7182897, 16.8626408

Kontakt

Antonín Nešpor

736 614 038

[email protected]

www.frantiskuvrybnik.cz

Povolenka

ano

Rozloha rybníku

6 ha

Hloubka rybníku

3

Průměrná chycená váha

10

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….