Rybářský rozcestník

Písník Machač

Písník Machač se nachází nedaleko Pardubic. V některých místech je hluboký až 7 metrů. Má pískové, někde jílové dno. Obsádku tvoří větší množství trofejních ryb, zejména kaprů (v minulosti jsou evidovány úlovky kaprů 28 kg, 27 kg, 25 kg apod). V areálu písníku je možnost navštívit restauraci, k dispozici je sprcha s teplou vodou, zděné WC, přípojka 230 V. Celý areál leží na soukromém pozemku. Je vhodný pro rybářskou dovolenou, ale i např. na pořádání rybářských závodů.

Písník Machač

Lokalita

Čeperka 209

Opatovice nad Labem

533 45

Rozloha rybníku

8 ha

Hloubka rybníku

až 7 metrů

Rybolov je povolen pouze z jedné strany písníku a to metodou chyť a pusť. Při rybolovu je dbáno na slušné zacházení s úlovky v maximalní možné míře.

Na pískovně Machač, platí kmístní rybářský řád. Každý držitel povolenky je povinen se před začátkem lovu seznámit s tímto řádem a mapkou revíru. Povolenka je platná od 17 hod do 17 hod následujícího dne. Řád zde: Místní rybářský řád

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…