Rybářský rozcestník

Rybolov na dírkách – seznam revírů

Seznam revírů, kde se chytá v zimě pod ledem, tzv. na dírkách. Pozor! Je třeba si ověřit před samotnou výpravou, zda je revír otevřený a jaké jsou aktuální podmínky k rybolovu na dírkách! Seznam je orientační, může zde nějaký revír chybět, nebo naopak, v seznamu se může objevit i revír, který v současnosti nemá platné povolení k rybaření pod ledem, nebo je v letošní zimě dokonce zavřený! Rádi revír doplníme, nebo naopak vymažeme, pokud nám dáte vědět aktuální informace.

Lov na dírkách - pěkná štika

Jihočeský kraj

Mydlovarský rybník – Rybářským revírem, určeným pro nejširší veřejnost je rybník Mydlovarský s rozlohou téměř 42 ha. Nalézá se nedaleko malého městečka Zliv.

Rybníky Černá v PošumavíSoukromý revír určený pro komerční rybolov. Jedná se o soustavu několika rybníků, kterou vybudoval na starém mlýnském náhonu již hrabě Kolowrat. K lovu není potřeba rybářského lístku ani povolenky. Rybolov je u nás možný celoročně. V zimě nabízíme lov „na dírkách“. Obsádka rybníků sestává z pstruhů, sivenů, kaprů, línů a amurů. Velikost revíru je 5 hektarů.

Rybářství Tvaroh – Rybářství Tvaroh leží v obci Nová Ves. Soukromý revír je velice dobře dostupný z Českých Budějovic nebo z Českého Krumlova.

Rybník Sporťák v areálu Pstruhařství ČRS Kaplice – Jedná se rybolov, který je provozován v režimu rybníkářství a tudíž zde platí místní pravidla i místní povolenka!

 

Jihomoravský kraj

Oborský rybníkSoukromý revír Oborský rybník naleznete u obce Černá Hora. Tento revír leží nedaleko Blanska a Brna. Rozloha rybníku činí 3,7 hektarů.

Rybník Rohatec – Rybník Rohatec leží u obce Soboňky nedaleko Uherského Hradiště a Hodonína. Rybník má rozlohu 3 hektary. Na dírkách se chytají pstruzi a jeseteři.

Přehrada Jestřabice – Tento revír naleznete na rozhraní Zlínského a Jihomoravského kraje nedaleko měst Kyjov nebo Uherské Hradiště. Tento soukromý revír má rozlohu 6 hektarů.

Rybolov Havelka ORCA – Tento soukromý revír naleznete u obce Sudice u Boskovic. Revír je tak velice dobře dostupný jak z Brna, tak i z Olomouce. Rozloha rybníku je 1,5 hektaru.

Rybník Lhéta – Rybník Lhéta leží v obci Přísnotice. Tento soukromý revír naleznete jen kousíček od Brna. Rozloha rybníku je 1 hektar.

Zukalův rybníkSoukromý revír Zukalův rybník leží v těsné blízkosti Brna. Rozloha tohoto rybníku je 0,8 hektaru.

Vodní nádrž Těšany – Vodní nádrž Těšany se nachází na Borkovanském potoku v malebném údolí mezi obcemi Těšany a Borkovany (okr. Brno – venkov), cca 20 km jihovýchodně od Brna.

 

Karlovarský kraj

Rybník Borka – Soukromý rybník s chatkou kousek od obce Krajková. Obsádka rybníku: pstruh duhový, kapr, siven americký, okoun, bílá ryba, lín

Ryby Vlček – Tento revír leží kousek od obce Teplá a jen pár kilometrů od Mariánských Lázní. Revír se skládá ze 3 rybníků. Jeden rybník je nasazen pěti druhy trofejních jeseterů o kusové hmotnosti 5 – 35 kg. Druhý rybník je nasazen tržním sivenem, pstruhem potočním, candátem, tržními jesetery a okounem. Třetí rybník bude nasazen úhořem a doplňkovou rybou.

 

Vysočina

Rybník Čáslavice – Rybník Čáslavice leží ve stejnojmenné obci. Soukromý revír naleznete nedaleko Třebíče a Jihlavy. Rozloha rybníku je 3 hektary.

Vodní nádrž Ostrov nad Oslavou – Vodní nádrž Ostrov nad Oslavou se nachází na Bohdalovském potoku v lokalitě Templ, severozápadně od městyse Ostrov nad Oslavou (okr. Žďár nad Sázavou) na Českomoravské vrchovině v nadmořské výšce cca 530 m n. m.

Vodní nádrž Loudilka – Vodní nádrž Loudilka se nachází na stejnojmenném potoku 6 km východně od města Jihlava v nadmořské výšce 510 m. n. m.

Vojtův rybník pod Vírem – V zimních měsících je možno na tomto rybníku lovit ryby tzv. „na dírkách“. To je umožněno i nečlenům rybářského svazu. Revír Svratka 11P, je tvořen řekou Svratkou od mostu pod nádrží Vír I až po hráz nádrže Vír II včetně vyrovnávací nádrže. Kontakt – tel. 724 218 379.

 

Královéhradecký kraj

Vodní hospodářství LÍPA nad ORLICÍ (Hromkovy mokřady)Sportovní rybolov, zimní rybolov, lovení na dírkách. Vodní hospodářství Lípa nad Orlicí nabízí široké možnosti sportovního i relaxačního vyžití. U nás si přijdou na své sportovní rybáři, rekreační rybáři, ale také rodiny s dětmi. Sportovní rybník je velmi dobře zarybněn. Osazení rybníka tvoří hlavně kapr, lín, amur, jeseter a další ryby.

Pískovna Roudnice – soukromým rybářským revírem zaměřeným na sportovní rybolov a ostatní rybářské aktivity. Naše vody poskytují útočiště pro mnoho druhů ryb. Zabezpečujeme celkově nadstandardní podmínky a zázemí pro kvalitní rybaření.

Rybník KOMORA III. – Rybník u sádek v Chlumci nad Cidlinou. Obsádka: pstruh, siven, candát, okoun, jeseter. Lov na dírkách, plavaná, přívlač, muškaření.

Rybářství Holohlavy – rybník Komorák (naproti sádkám v Holohlavech)

 

Liberecký kraj

Zatím jsme nenašli žádný revír, kde by se mohlo v tomto kraji chytat na dírkách.

 

Moravskoslezský kraj

Jezero Nebesák – Jezero Nebesák leží u obce Horní Suchá a jen pár kilometrů od Havířova nebo Ostravy. Rozloha tohoto soukromého revíru je 8,7 hektarů.

Rybník Hastrmanka – Rybník Hastrmanka naleznete v Moravskoslezském kraji nedaleko Orlové. Tento rybník má rozlohu 1 hektar.

Rybník Benátky – Rybník Benátky leží v Ostravě. Tento soukromý revír má rozlohu 0,9 hektaru.

 

Olomoucký kraj

Nádrž Skalička u Hranic na Moravě – Tuto soukromou nádrž naleznete u města Hranice na Moravě. Revír je kousíček od Olomouce. Rozloha tohoto soukromého revíru je 6 hektarů.

 

Pardubický kraj

U Čochtana (kemp) – Lázně Bohdaneč
Zveme Vás opět , tak jako v loňském roce na lov na dírkách na koupališti autokempu „u Čochtana“ v Lázních Bohdaneč.Lovit se bude každý všední den od 10,00 , o víkendech od 8,00 do setmění.Lov mimo provozní dobu není povolen.Obsádku tvoří siven americký. Velikost revíru 1,2 hektarů.

Nádrž SvojanovSportovní Rybolov na vodní nádrži SVOJANOV u Borušova okres Svitavy. Vodní nádrž má rozlohu 2 ha a je zarybněna i trofejními kapry a amury. Zároveň je v nádrži osádka pstruha duhového, který se loví celoročně, tedy i v zimě na dírkách.

 

Plzeňský kraj

Rybník Rampichov – Rybník Rampichov naleznete nedaleko obce Letkov a jen pár kilometrů od Plzně. Tento revír má rozlohu 1,5 hektaru.

Rybník Vlkošov – Tento rybník leží u stejnojmenné obce. Vlkošov naleznete nedaleko Plzně a Karlových Varů. Rozloha revíru je 4,5 hektarů.

 

Praha

Aktuálně jsme nanašli revír v Praze, kde se chytá oficiálně na dírkách.

 

Středočeský kraj

Račice (veslařský kanál) REVÍR ČRS 441501. Normální revír ČRS s platností celorepublikových, celosvazových a místních povolenek, kde se řídíte zákonem 99, prováděcí vyhláškou 197 a ustanovením RŘ a výjimkou ze zákona č. 142310/2006/ZPZ viz text v soupisech revírů. Ryby : kapr, amur, tolstolobik, cejn, okoun, tloušť, plotice, PD. Lov na dírkách povolen! Velikost revíru: 50 ha!

Božkov u Mnichovic revír ČRS 413998  – Na revíru do 15. 4. platí pstruhový režim. K lovu potřebujete platnou pstruhovou povolenku. Buď Středočeskou krajskou, nebo celosvazovou. Nezapomeňte před zahájením lovu uhradit poplatek 20,- Kč za místenku u správce revíru (maringotka u stavidla). V jeho nepřítomnosti stačí napsat na kousek papíru své osobní údaje (jméno, příjmení a MO, kde jste organizováni), do něj zabalte 20,- Kč a vhoďte do schránky na maringotce.

Rybníku Píště v k. ú. Rachyně (Blažejovický potok 2) – revír ČRS  413 996 – Rybolov ve pstruhovém režimu je umožněn na základě platné pstruhové celorepublikové, celosvazové, středočeské územní povolenky nebo místní nebo povolenky pro nečleny ČRS a zakoupeného „Oprávnění k hospodářskému odlovu na rybníku Píště = Rachyně “ (místenky), vydávaného za manipulační poplatek 50,- Kč. Lov na dírkách povolen na vlastní nebezpečí – možno provádět po úplném zamrznutí hladiny. Při činnosti na ledě a lovu ryb pod ledem je nutno dodržovat bezpečnostní předpisy. Nutno kontrolovat mocnost ledu a v případě nebezpečí prolomení musí být okamžitě plocha vyklizena. Při vylovování ryb s nimi musí být zacházeno šetrně. Maximální průměr dírky je 25 cm. Zákaz prosekávání dírek sekyrou nebo pilou (bezpečnostní důvody). Při lovu na dírkách lze použít i těsto a rostlinné nástrahy. Lov na dírkách povolen pouze na 1 prut (udice)

Jezero za Valem – Jezero za Valem naleznete u obce Vrbová Lhota a jen pár kilometrů od Prahy. Rozloha jezera činí 4 hektary.

Rybník Pokutník – Rybník leží u obce Petříkov a jen malý kousek od Prahy. Rozloha revíru je 1 hektar.

Rybník Máčidlo – Rybník leží nedaleko obce Velký Osek a jen pár kilometrů od Poděbrad. Rozloha revíru je 2 hektary.

Jamský rybník – Rybník naleznete u Benešova. A je jen kousek od Prahy nebo Tábora. Rozloha tohoto revíru je 1 hektar.

Rybník Brodský – Soukromý revír rybník Brodský leží u obce Tehov. Revír je velice dobře dostupný z Benešova, Zruče nad Sázavou nebo z Prahy. Rozloha rybníku činí 1,5 hektaru.

Rybník HruškovSoukromý revír rybník Hruškov naleznete u obce Stříbrná Skalice. Revír je velice dobře přístupný z Prahy. Lov na dírkách probíhá na menším rybníku Farma Hruškov, který má rozlohu 0,5 hektaru.

 

Ústecký kraj

Jezero Nejedlý – Jezero se rozprostírá mezi obcemi Dolní Jiřetín a Komořany nedaleko Mostu. Rozloha revíru je 3,6 hektarů.

Liščí jezero – Soukromý rybářský revír v severních Čechách nabízí lov trofejních ryb v režimu „Chyť a Pusť“. Nachází se na okraji obce Chabařovice, mezi městy Teplice a Ústím nad Labem. Velikost revíru je 5 hektarů.

 

Zlínský kraj

Rybníky Brumov – Tato soustava rybníků leží u stejnojmenné obce a jen pár kilometrů od Vsetína, Zlína nebo Uherského Hradiště. Rozloha soustavy jsou 3 hektary.

Rybník Argalaška – Tento soukromý revír naleznete u obce Hvozdná. Rybník leží jen několik kilometrů od Zlína nebo Vsetína. Rozloha revíru činí 2,5 hektarů.

Rybník Zámeček – Rybník zámeček leží v těsné blízkosti Kroměříže. Rozloha tohoto soukromého revíru jsou 2 hektary.

Rybník Mokřad – Tento soukromý revír naleznete u obce Huštěnovice a jen pár kilometrů od Napajedel nebo Uherského Hradiště. Rozloha rybníku Mokřad je 1,6 hektaru.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….