Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

soukromý revír

Revír, který většinou nepatří do svazové vody ČRS, je soukromý a platí na něm jiné podmínky, než jsou uvedené v rybářském řádu. Nelze zde chytat na svazové povolenky! Podmínky, za jakých lze na tomto revíru chytat, stanovuje majitel revíru, samozřejmě s přihlédnutím na obecně závazné právní předpisy platné v tomto státě. Za chytání se platí většinou denní poplatky od 500,- až třeba po 1200,- za den. Také ryby jsou zpoplatněné, buď se nesmí vůbec brát, nebo se za ně platí podle kusu či váhy další peníze, mimo těch za denní poplatek.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.