
Úhoř na másle - další foto
- Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
- Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
- Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
- Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
- Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)
Recepty na úhoře vybrané z naší databáze:
Uzení úhoři na francký způsob, Úhoř dušený s bylinkami, Úhoř po baskicku,
Smažený úhoř, Úhoř ve vinné omáčce, Úhoř na másle, Grilovaný úhoř předpečený,
Grilovaný úhoř na japonský způsob, Grilovaný úhoř marinovaný ve vinné marinádě …