Rybářský rozcestník

Pár rad a tipů k tepelné úpravě úhoře

Jedna věc je úhoře chytnout a druhá, jak ho upravit v kuchyni. Máme tu pro vás pár rad, pro ty, co jim právě leží syrový úhoř na talíři a nevědí, co s ním ….

Úhoř na másle - další foto
MarinovanýÚhořÚhořÚhořÚhořFishgrilovany-uhor-japonsky-zpusobgrilovany-uhor5grilovany-uhor6grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3Špalíčkygrilovany-uhor8
  • Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
  • Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
  • Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
  • Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
  • Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)

Recepty na úhoře vybrané z naší databáze:

Uzení úhoři na francký způsob, Úhoř dušený s bylinkami, Úhoř po baskicku,

Smažený úhoř, Úhoř ve vinné omáčce, Úhoř na másle,  Grilovaný úhoř předpečený,

Grilovaný úhoř na japonský způsob,  Grilovaný úhoř marinovaný ve vinné marinádě …

Nejčtenější články

Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím