Rybářský rozcestník

Pár rad a tipů k tepelné úpravě úhoře

Jedna věc je úhoře chytnout a druhá, jak ho upravit v kuchyni. Máme tu pro vás pár rad, pro ty, co jim právě leží syrový úhoř na talíři a nevědí, co s ním ….

Úhoř na másle - další foto
MarinovanýÚhořÚhořÚhořÚhořFishgrilovany-uhor-japonsky-zpusobgrilovany-uhor5grilovany-uhor6grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3Špalíčkygrilovany-uhor8
  • Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
  • Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
  • Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
  • Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
  • Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)

Recepty na úhoře vybrané z naší databáze:

Uzení úhoři na francký způsob, Úhoř dušený s bylinkami, Úhoř po baskicku,

Smažený úhoř, Úhoř ve vinné omáčce, Úhoř na másle,  Grilovaný úhoř předpečený,

Grilovaný úhoř na japonský způsob,  Grilovaný úhoř marinovaný ve vinné marinádě …

Nejčtenější články

Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

Co vše lze nastražit na přívěs háčku

Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?