Jedna věc je úhoře chytnout a druhá, jak ho upravit v kuchyni. Máme tu pro vás pár rad, pro ty, co jim právě leží syrový úhoř na talíři a nevědí, co s ním ….
Úhoř na másle - další foto
Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)
Nemáte zkušenosti s úpravou ryb před samotným vařením? Nevadí, v tomto článku se dozvíte v heslech právě něco o odmrazování ryb, o máčení a také nasolení ryb, o čištění a jejich kuchání …
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…