Rybářský rozcestník

Pár rad a tipů k tepelné úpravě úhoře

Jedna věc je úhoře chytnout a druhá, jak ho upravit v kuchyni. Máme tu pro vás pár rad, pro ty, co jim právě leží syrový úhoř na talíři a nevědí, co s ním ….

Úhoř na másle - další foto
MarinovanýÚhořÚhořÚhořÚhořFishgrilovany-uhor-japonsky-zpusobgrilovany-uhor5grilovany-uhor6grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3Špalíčkygrilovany-uhor8
  • Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
  • Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
  • Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
  • Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
  • Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)

Recepty na úhoře vybrané z naší databáze:

Uzení úhoři na francký způsob, Úhoř dušený s bylinkami, Úhoř po baskicku,

Smažený úhoř, Úhoř ve vinné omáčce, Úhoř na másle,  Grilovaný úhoř předpečený,

Grilovaný úhoř na japonský způsob,  Grilovaný úhoř marinovaný ve vinné marinádě …

Nejčtenější články

Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

Výroba zakrmovacího praku z petláhve

Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím