Rybářský rozcestník

Pár rad a tipů k tepelné úpravě úhoře

Jedna věc je úhoře chytnout a druhá, jak ho upravit v kuchyni. Máme tu pro vás pár rad, pro ty, co jim právě leží syrový úhoř na talíři a nevědí, co s ním ….

Úhoř na másle - další foto
MarinovanýÚhořÚhořÚhořÚhořFishgrilovany-uhor-japonsky-zpusobgrilovany-uhor5grilovany-uhor6grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3Špalíčkygrilovany-uhor8
  • Úhoře vaříme v celku, stočíme ho pěkně do sebe tak, že má hlavu uprostřed, vznikne nám takový šnek
  • Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje
  • Stahujeme ho k pečení nebo smažení, při úpravě vařením nebo uzením úhoře nestahujeme
  • Úhoře tepelně upravujeme například na másle se šalvějí, smažíme ho, marinujeme, skvělý je také v rosolu, s polskou omáčkou apod.
  • Při grilování větší špalíčky úhoře raději rozřízneme, podél páteře a zajistíme grilovacími jehlami nebo špejlemi, maso se krásně dochutí a propeče i ze vnitř (zajištění jehlami nebo špejlemi je nutné, maso se totiž při tepelné úpravě kroutí!)

Recepty na úhoře vybrané z naší databáze:

Uzení úhoři na francký způsob, Úhoř dušený s bylinkami, Úhoř po baskicku,

Smažený úhoř, Úhoř ve vinné omáčce, Úhoř na másle,  Grilovaný úhoř předpečený,

Grilovaný úhoř na japonský způsob,  Grilovaný úhoř marinovaný ve vinné marinádě …

Nejčtenější články

Cílený lov candátů ze břehu klasickou přívlačí

Cílený lov jednotlivých druhů dravých ryb má svá úskalí, ale rozhodně se vyplatí zaměřit zájem na konkrétního dravce. Co predátor, to jiný způsob lovu a tak nejen zvolená technika lovu, ale především i správná volba montáže má velký vliv na úspěšnost našeho snažení. O dobré volbě místa snad ani nemusím mluvit, to je samozřejmostí, pokud jdeme cíleně po konkrétním vodním predátorovi, aby v daném místě vůbec zrovna byl. V tomto článku se zaměříme na lov candátů a to klasickou přívlačí ze břehu. Tedy nebudeme zde řešit vertikální přívlač, ale ani například drop shot.

Chytání amurů na listy salátu, či jinou zeleninu

Amur je ryba někdy tuze vybíravá, jindy nám přijde naopak na nástrahu, kterou jsme vnadili na úplně jinou rybu. Asi nejčastěji se amuři chytají na kukuřici, kousky ovoce, či střídku chleba. Často však zaznamenáme úspěch při cíleném lovu amurů, pokud jim zkusíme nabídnout něco od zeleniny, například tužší listy hlávkového salátu, kedlubny, syrové či spařené zelné listy apod.

Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím