Rybářský rozcestník

Úhoř po baskicku

Nejprve na grilu, potom orestovaný a podušený úhoř s kořením.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g úhoře
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks bobkový list
  • mletý pepř
  • voda
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře nakrájeného na porce vložíme na okamžik pod gril, potom ho orestujeme na oleji s rozetřeným česnekem
    2. Osolíme, opepříme, pokapeme octem a zalijeme malým množstvím teplé vody, přihodíme lístek bobkového listu
    3. Podusíme doměkka.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím