Rybářský rozcestník

Úhoř na másle

Vykuchaný, kůže zbavený úhoř rozkrájený na 4-5 cm dlouhé špalíčky, ty okořeněné bylinkovou solí, obalené v mouce, pak pozvolna opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Úhoř na másle
ÚhořŠpalíčkyÚhoř
  • Rozpis na 2 porce:
  • 400 g vykuchaného, kůže zbaveného úhoře
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • hladká mouka na obalení
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchovaného, kůže zbaveného úhoře opláchneme pod studenou takoucí vodou, okapané rozkrájíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky
    2. Okořeníme bylinkovou solí, obalíme v hladké mouce, pozvolna opékáme na rozpuštěném másle na pánvičce, nejlépe pod pokličkou, asi 15 minut
    3. Měkké opečené kousky úhoře vytáhneme z pánve a nejlépe ihned servírujeme.

    Doporučení

    Do mouky můžeme přimíchat červenou mletou pariku a černý pepř … Jako další příloha se hodí například tatarská omáčka.

    Poznámka

    Podáváme s různě upravenými brambory nebo čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím