Rybářský rozcestník

Úhoř dušený s bylinkami

Petželka, máta, kerblík a šťovík, bylinky použité při přípravě úhoře dušením.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g úhoře
  • 40 g másla
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1 ks citrónu (šťáva)
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kerblík
  • šťovík
  • máta
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři porce
    2. Osolíme, opepříme, vložíme do malého kastrolku na máslo s jemně pokrájenými bylinkami a dusíme čtvrt hodiny
    3. Potom zalijeme vínem a doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny a dusíme doměkka (asi 10 minut)
    4. Měkké porce položíme do mělké mísy
    5. Žloutky smícháme s citrónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře promícháme, nalijeme na úhoře a vychladíme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?