Rybářský rozcestník

Úhoř dušený s bylinkami

Petželka, máta, kerblík a šťovík, bylinky použité při přípravě úhoře dušením.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g úhoře
  • 40 g másla
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1 ks citrónu (šťáva)
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kerblík
  • šťovík
  • máta
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři porce
    2. Osolíme, opepříme, vložíme do malého kastrolku na máslo s jemně pokrájenými bylinkami a dusíme čtvrt hodiny
    3. Potom zalijeme vínem a doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny a dusíme doměkka (asi 10 minut)
    4. Měkké porce položíme do mělké mísy
    5. Žloutky smícháme s citrónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře promícháme, nalijeme na úhoře a vychladíme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.