Rybářský rozcestník

Smažený úhoř

Recept ze Švédska na porce úhoře obalené v trojobalu a servírované s jogurtovou omáčkou.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g úhoře
  • 2 ks vejce
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo
  • 1 ks sterilované okurky
  • petrželka
  • Příprava

    1. Úhoře zbavíme kůže, opláchneme, nakrájíme na plátky, které opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce 1-2 hodiny proležet
    2. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

    Příprava omáčky:
    Majonézu smícháme s jogurtem, s jemně nakrájenou okurkou a vejcem, s nadrobno usekanými sardelkami a petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, omáčka, zeleninový salát a dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Chcete se seznámit u vody na rybách? Na Fecebooku lze najít dokonce dvě rybářské seznamky!

    Pokud hledáte svou životní lásku, nebo jen kamarádku či parťáka na ryby, lze na Facebooku sledovat jednu ze dvou rybářských seznamek. Třeba právě tam poznáte toho správného parťáka na ryby a je jedno, zda to bude kamarád či kamarádka či budoucí přítel či přítelkyně. Každopádně jde o skvělou možnost, jak se seznámit, aby jste u vody na rybách mohli sdílet své zážitky i s někým druhým.

    Nová rubrika na našem webu: Karavan fishing – nejen po Česku s postelí na kolečkách na rybách

    Na našem webu Rybářský rozcestník.cz jsme pro všechny milovníky rybaření a karavaningu vytvořili novou rubriku! Jde o články jak pro začínající rybáře, co si sebou na rybářské výpravy vozí postel na kolečkách, tak i pro zkušené pardy, co si rybaření s „bydlíkem“ užívají již léta.

    Ořezáním boilie zrychlíte jeho poločas rozpadu

    Pokud marně čekáme na záběr při lovu na boilies, nebo, chceme-li urychlit zájem ryb o nástrahu pod háčkem, někdy stačí jen boilie pod háčkem ořezat. Zrychlíme tak poločas rozpadu boilies, uvolňování látek do okolí a někdy dokážeme tímto drobným zásahem přemluvit k záběru zkušenější ryby, které s běžnými tvary, tedy v tomto případě koulí, mají špatné zkušenosti.