Rybářský rozcestník

Smažený úhoř

Recept ze Švédska na porce úhoře obalené v trojobalu a servírované s jogurtovou omáčkou.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g úhoře
  • 2 ks vejce
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo
  • 1 ks sterilované okurky
  • petrželka
  • Příprava

    1. Úhoře zbavíme kůže, opláchneme, nakrájíme na plátky, které opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce 1-2 hodiny proležet
    2. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

    Příprava omáčky:
    Majonézu smícháme s jogurtem, s jemně nakrájenou okurkou a vejcem, s nadrobno usekanými sardelkami a petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, omáčka, zeleninový salát a dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím