Rybářský rozcestník

Smažený úhoř

Recept ze Švédska na porce úhoře obalené v trojobalu a servírované s jogurtovou omáčkou.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g úhoře
  • 2 ks vejce
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo
  • 1 ks sterilované okurky
  • petrželka
  • Příprava

    1. Úhoře zbavíme kůže, opláchneme, nakrájíme na plátky, které opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce 1-2 hodiny proležet
    2. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

    Příprava omáčky:
    Majonézu smícháme s jogurtem, s jemně nakrájenou okurkou a vejcem, s nadrobno usekanými sardelkami a petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, omáčka, zeleninový salát a dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.