Rybářský rozcestník

Smažený úhoř

Recept ze Švédska na porce úhoře obalené v trojobalu a servírované s jogurtovou omáčkou.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g úhoře
  • 2 ks vejce
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks vejce uvařeného natvrdo
  • 1 ks sterilované okurky
  • petrželka
  • Příprava

    1. Úhoře zbavíme kůže, opláchneme, nakrájíme na plátky, které opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce 1-2 hodiny proležet
    2. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku dozlatova.

    Příprava omáčky:
    Majonézu smícháme s jogurtem, s jemně nakrájenou okurkou a vejcem, s nadrobno usekanými sardelkami a petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, omáčka, zeleninový salát a dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím