Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř předpečený

V troubě v zapékací misce předpečené špalíky solí a pepřem ochuceného úhoře máčené v oleji, dopečené na roštu grilu pěkně dozlatova.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor6grilovany-uhor8
  • 800 g úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 6 lžic oleje
  • 1 hrst sekané petrželové natě
  • šťáva z 1 citrónu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ztaženého z kůže, vykuchaného, omytého uhůře nakrájíme na cc 10 cm dlouhé špalky
    2. Do oleje zamícháme petrželku a citrónovou šťávu
    3. Špalky osolíme, okořeníme pepřem, namočíme krátce do oleje a pak pokladem do zapékací misky
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-15 minut, pak pekáček vytáhneme z trouby
    5. Grilujeme na roštu grilu dalších 10 minut, nebo déle, maso se musí začít rozpadat, což poznáme například pomocí vidličky
    6. Servírujeme ihned po sundání z roštu grilu!

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.