Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř předpečený

V troubě v zapékací misce předpečené špalíky solí a pepřem ochuceného úhoře máčené v oleji, dopečené na roštu grilu pěkně dozlatova.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor6grilovany-uhor8
  • 800 g úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 6 lžic oleje
  • 1 hrst sekané petrželové natě
  • šťáva z 1 citrónu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ztaženého z kůže, vykuchaného, omytého uhůře nakrájíme na cc 10 cm dlouhé špalky
    2. Do oleje zamícháme petrželku a citrónovou šťávu
    3. Špalky osolíme, okořeníme pepřem, namočíme krátce do oleje a pak pokladem do zapékací misky
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-15 minut, pak pekáček vytáhneme z trouby
    5. Grilujeme na roštu grilu dalších 10 minut, nebo déle, maso se musí začít rozpadat, což poznáme například pomocí vidličky
    6. Servírujeme ihned po sundání z roštu grilu!

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím