Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř předpečený

V troubě v zapékací misce předpečené špalíky solí a pepřem ochuceného úhoře máčené v oleji, dopečené na roštu grilu pěkně dozlatova.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor6grilovany-uhor8
  • 800 g úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 6 lžic oleje
  • 1 hrst sekané petrželové natě
  • šťáva z 1 citrónu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ztaženého z kůže, vykuchaného, omytého uhůře nakrájíme na cc 10 cm dlouhé špalky
    2. Do oleje zamícháme petrželku a citrónovou šťávu
    3. Špalky osolíme, okořeníme pepřem, namočíme krátce do oleje a pak pokladem do zapékací misky
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-15 minut, pak pekáček vytáhneme z trouby
    5. Grilujeme na roštu grilu dalších 10 minut, nebo déle, maso se musí začít rozpadat, což poznáme například pomocí vidličky
    6. Servírujeme ihned po sundání z roštu grilu!

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.