Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř předpečený

V troubě v zapékací misce předpečené špalíky solí a pepřem ochuceného úhoře máčené v oleji, dopečené na roštu grilu pěkně dozlatova.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor6grilovany-uhor8
  • 800 g úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 6 lžic oleje
  • 1 hrst sekané petrželové natě
  • šťáva z 1 citrónu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ztaženého z kůže, vykuchaného, omytého uhůře nakrájíme na cc 10 cm dlouhé špalky
    2. Do oleje zamícháme petrželku a citrónovou šťávu
    3. Špalky osolíme, okořeníme pepřem, namočíme krátce do oleje a pak pokladem do zapékací misky
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-15 minut, pak pekáček vytáhneme z trouby
    5. Grilujeme na roštu grilu dalších 10 minut, nebo déle, maso se musí začít rozpadat, což poznáme například pomocí vidličky
    6. Servírujeme ihned po sundání z roštu grilu!

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím