2 náročnost
45 minut
+ doba marinování

Fish and mashed potatoes on a plate, view from above
800 g úhoře (zbaveného kůže, vykuchaného)
pepř
olej
sůl
Na marinádu:
200 ml dezertního bílého vína (sladké)
100 ml vody
2 lžíce nasekané zelené petrželové natě
1 lžíce zelené celerové natě
3 ks hřebíčky
1 ks cibule
Příprava
- Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
- Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
- Připravíme marinádu; do misky nalijeme víno, vodu, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, nať celeru a petržele, doplníme o hřebíček
- Porce úhoře osolíme, okořeníme pepřem, vložíme do marinády a na 24 hodin, necháme marinovat v lednici v nějaké vhodné uzavřené nádobě
- Před samotným grilováním úhoře vyndáme, osušíme, potřeme olejem
- Připravené porce úhoře dáme na rošt dobře rozpáleného grilu, pozvolna, spíše po krajích, grilujeme tak 10 až 15 minut z každé strany, potíráme marinádou.