
Španělská rybí polévka
500 g rybího masa
50 g černých oli
50 g žampionů
1,5 l vody
1 dl bílého vína
4 lžíce rajčatového protlaku
2 ks stroužky česneku
1 ks zelené masité papriky
1 ks cibule
citronová šťáva
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
- V hrnci, na olivovém oleji, osmahneme nakrájenou cibuli, oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájenou papriku a drcený česnek
- Vše zalijeme 1,5 l vody, přidáme nakrájené olivy, žampiony, rajský protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme
- Vaříme zvolna 30 minut
- Po půl hodině vložíme do polévky kousky rybího masa, vaříme zvolna dalších 10 minut
- Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně ještě přisolíme a horkou ihned podáváme.