Rybářský rozcestník

Španělská rybí polévka

Recept ze španělské kuchyně na výtečnou rybí polévku. Do polévky můžeme použít maso jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb.

2 náročnost
50 minut
Španělská rybí polévka
  • 500 g rybího masa
  • 50 g černých oli
  • 50 g žampionů
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks zelené masité papriky
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci, na olivovém oleji, osmahneme nakrájenou cibuli, oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájenou papriku a drcený česnek
    2. Vše zalijeme 1,5 l vody, přidáme nakrájené olivy, žampiony, rajský protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme
    3. Vaříme zvolna 30 minut
    4. Po půl hodině vložíme do polévky kousky rybího masa, vaříme zvolna dalších 10 minut
    5. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně ještě přisolíme a horkou ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.