Rybářský rozcestník

Španělská rybí polévka

Recept ze španělské kuchyně na výtečnou rybí polévku. Do polévky můžeme použít maso jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb.

2 náročnost
50 minut
Španělská rybí polévka
  • 500 g rybího masa
  • 50 g černých oli
  • 50 g žampionů
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks zelené masité papriky
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci, na olivovém oleji, osmahneme nakrájenou cibuli, oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájenou papriku a drcený česnek
    2. Vše zalijeme 1,5 l vody, přidáme nakrájené olivy, žampiony, rajský protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme
    3. Vaříme zvolna 30 minut
    4. Po půl hodině vložíme do polévky kousky rybího masa, vaříme zvolna dalších 10 minut
    5. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně ještě přisolíme a horkou ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?