Rybářský rozcestník

Bavorská rybí polévka II.

V rybím vývaru povařené housky spolu s cibulí, po rozvaření polévka procezená a doplněná o houby a koření, dále vařená, ke konci i s rybím masem zbaveném kostí, co se vařilo ve vývaru.

2 náročnost
45 minut
Bavorská rybí polévka II.
  • 500 g rybího masa a odřezků (kapr, cejn, okoun atd.)
  • 100 g žampionů
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks housky
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička másla
  • 1,5 l vody
  • špetka muškátového květu
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso, odřezky (ploutve, hlavu, ocas) zalijeme 1,5 l vody, přidáme bobkový list, nové koření hřebíček, osolíme, vaříme 20 minut
    2. Vývar přecedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou
    3. Do čirého vývaru přidáme na kostičky nakrájené housky a cibuli, vaříme, až se housky rozpustí, cibule změkne
    4. Vývar scedíme přes sítko, lžící rozetřeme housky a cibuli do polévky, přidáme nakrájené žampiony, zjemníme lžičkou másla, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí
    5. Povaříme ještě 2 minuty, pak vložíme rybí maso
    6. Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím