Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní)

Umleté vykoštěné maso z vyuzené makrely, promíchané s cibulí, máslem, kečupem …

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzené ryby (mořské nebo sladkovodní ryby)
  • 200 g vyuzené makrely nebo jiné mastnější ryby
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší sladkokyselé okurky
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrelu vykostíme a umeleme na strojku
    2. Cibuli a okurku nasekáme na jemno, umleté maso z makrely rozetřeme s povoleným máslem, přidáme nakrájenou cibuli, okurku a kečup
    3. Vše promícháme, osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou
    4. Takto připravenou rybí pomazánku mažeme na veku nebo jiné pečivo.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Rybí pásma, aneb je dobré vědět, co nám plave pod nohama

    Vodní toky jsou poměrně dost charakteristické v mnoha aspektech. Pokud je zkoumáme, sledujeme u nich různé, například to, zda protékají přirozenou krajinou, nebo regulovaným korytem, také hodnotíme jejich šíři, či členitost … Další důležitou roli hraje hloubka toku, síla proudu, typ dna, od toho všeho se právě odvíjí okysličení vody, teplota vody apod. A podobné je to i u vod stojatých. Ty mají také své charakteristické rysy. A právě charakteristika toku nebo nádrže má vliv na druhy živočichů a také ryb, které v daném pásmu žijí.