Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzené makrely

Umleté maso z vyuzené makrely smíchané s jogurtem, máslem, olivami, cibulí a citronovou šťávou, ochucené pepřem a solí.

1 náročnost
20 minut
Pomazánka z uzené makrely
  • 1 ks uzené makrely
  • 1 ks cibule
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 hrst oliv
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso z makrely zbavíme kostí, umeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme na jemno nožem
    2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, také okurky a olivy nasekáme nadrobno
    3. Vše promícháme s máslem a rozšleháme vidličkou s bílým jogurtem
    4. Nakonec pomazánku ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

    Doporučení

    Rybí pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo pečivo.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím