Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzené makrely

Umleté maso z vyuzené makrely smíchané s jogurtem, máslem, olivami, cibulí a citronovou šťávou, ochucené pepřem a solí.

1 náročnost
20 minut
Pomazánka z uzené makrely
  • 1 ks uzené makrely
  • 1 ks cibule
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 hrst oliv
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso z makrely zbavíme kostí, umeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme na jemno nožem
    2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, také okurky a olivy nasekáme nadrobno
    3. Vše promícháme s máslem a rozšleháme vidličkou s bílým jogurtem
    4. Nakonec pomazánku ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

    Doporučení

    Rybí pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo pečivo.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím