Rybářský rozcestník

Toaletní stan je skvělý pro dámy, ale i pro chlapy, co si rádi posedí na WC

Na dlouhé rybářské výpravy si nezapomenu přibalit mobilní chemické WC. Bez něj celá naše parta už ani na ryby nevyjede. Je to skvělá možnost, jak vyřešit svoji potřebu venku v přírodě. Někdo si ale pomyslí, ale co když se usadím například u frekventované cyklostezky nebo u jiného rušnějšího místa plného lidí? I tak to lze řešit. Kamarád, především pro svoji ženu, si pořídil WC/sprchový stan. Jde o šikovného pomocníka, který umožní si v klidu udělat to svoje a přitom nepohoršovat okolí. Ovšem rád ho sám využivá také. 🙂

sprcha-wc-stansprcha-wc-stan4

Na českém trhu existuje velký výběr stanů určených pro převlékání na pláži či na jiném veřejném místě. Ovšem mnoho z nich jak výrobci, tak prodejci označují za stany primárně určené ke sprchování nebo jako toaleta například do kempů. Pro nás rybáře pak tyto stany začaly prodávat i rybářské obchody, pěkně zeleně vybarvené, nebo dokonce maskáčové.

Co si více přát? 🙂

Asi si chemický záchod a toaletní stan nebudeme brát na jednodenní výpravu, ale pokud vyrážíte na více denní, pak právě chemické WC a toaletní stan doporučuji pro všechny, co si rádi „při to svém“ posedí. Nejen že laické okolí ani nepozná, k čemu tento stan je využíván, pokud chytáme někde, kde je na nás vidět, ale má více výhod. Člověk nemá dopichaný zadek od komárů či větviček z křoví, ve kterém zrovna čupí, pokud si na cesty vezme právě tuto outdoorovou výbavu.

Další článek k tématu najdete zde: Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? 🙂

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.