Rybářský rozcestník

Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

masnímasníChov,masní

Pro rybáře, co vyrazí na delší výpravu, není žádný problém si přímo u vody vypěstovat čerstvé masné červy. Stačí chytit jednu menší rybku a nechat ji na slunci, či použít mrtvou nástražní rybu, nebo nějakou, co poplave kolem. Za pár minut si ji najdou nějaké ty masařky, ty nakladou vejce a do tří dnů nám, přímo u vody, vyrostou pěkně velcí červi vhodní na háček. První den jsou moc malí, ale druhý, nejpozději třetí den dorostou do potřebné velikosti.

Ano, je to tak, na minulé výpravě jsme udělali pokus. Nechali jsme mrtvou nástražní rybku přes den na slunci, za chvíli již byla obsypaná mouchami, odpoledne jsme ji zaklopili kbelíkem a nechali, ať se vylíhnou červi. Ti si již druhý den začali pochutnávat na rybě, třetí den pak byla ryba téměř celý pryč, jen kosti a šupiny zůstaly, červi pak utekly.

Pokud necháme rybu v kbelíku, ten zaklopíme, určitě červy neutečou, jen pozor na smrad, je fakt odporný! 🙂

A pokud to chcete zkusit doma, například na zahradě, ve větším množství, návod najdete zde: Výroba množírny masných červů pomocí dvou kbelíků…

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.