Rybářský rozcestník

Úhoř na zelenině

Na špalíčky nakrájený úhoř, odležený ve víně, zprudka opečený na tuku, chvíli podušený spolu se zeleninou.

2 náročnost
25 minut
+ doba odpočinutí masa  
Úhoř na zelenině
  • 500 g úhoře
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře vykucháme a nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, maso osolíme, polijeme červeným vínem a necháme hodinku odpočinout
    2. Odleželé, důkladně okapané špalíčky ryby opečeme na másle, vyndáme z pánve, na pánvi podusíme na nudličky pokrájený celer, mrkev a na kroužky pokrájený pórek
    3. Opět podlijeme trochou vína až zelenina změkne, vrátíme zpět kousky úhoře a chvilku vše prohřejeme
    4. Podáváme s bramborem a na talíři porce ryby přelijeme podušenou zeleninou.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.