Rybářský rozcestník

Úhoř na zelenině

Na špalíčky nakrájený úhoř, odležený ve víně, zprudka opečený na tuku, chvíli podušený spolu se zeleninou.

2 náročnost
25 minut
+ doba odpočinutí masa  
Úhoř na zelenině
  • 500 g úhoře
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře vykucháme a nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, maso osolíme, polijeme červeným vínem a necháme hodinku odpočinout
    2. Odleželé, důkladně okapané špalíčky ryby opečeme na másle, vyndáme z pánve, na pánvi podusíme na nudličky pokrájený celer, mrkev a na kroužky pokrájený pórek
    3. Opět podlijeme trochou vína až zelenina změkne, vrátíme zpět kousky úhoře a chvilku vše prohřejeme
    4. Podáváme s bramborem a na talíři porce ryby přelijeme podušenou zeleninou.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.