Klasická rybí pomazánka vyrobená z kapra. Jde připravit i z filé či jiných druhů sladkovodních ryb. Základ je 2 díly rybího masa 1 díl celeru. Pomazánku mažeme na chlebíčky, nebo toastový chléb, jdou s ní naplnit i vejce, vydlabaná rajčata atd.
1 náročnost
15 minut
Falešná humrová pomazánka
300 g vařeného masa z kapra (jíné sladkovodní ryby, filé)
150 g strouhaného celeru
150 g majonézy
2 lžíce sladké smetany
citronová šťáva
worchestr
pepř
sůl
Příprava
Z uvařeného masa z kapra odstraníme kosti, rozmačkáme vidličkou, smícháme s jemně nastrouhaným celerem, ochutíme citronovou šťávou, worchestrem
Přidáme majonézu, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit a rozležet
Pomazánku mažeme na chlebíčky, toastový chléb, jdou s ní naplnit i vejce nebo vydlabaná rajčata.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!