Rybářský rozcestník

Vývar z koření, okyselený octem

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.

1 náročnost
40 minut
  • Na uvaření až 2 kg ryb:
  • 2 l vody
  • 50 g cibule
  • 10 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • trochu octa (citrónové šťávy)
  • trochu tymiánu
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce dáme vodu s octem, sůl, přidáme další přísady a povaříme asi 10-15 minut
    2. Teprve potom vložíme do vývaru připravenou rybu
    3. Povaříme do změknutí ryby.

    Doporučení

    Tohoto vývaru používáme k vaření ryb, které jsou v chuti méně výrazné. V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb upotřebíme k přípravě rybí polévky nebo omáčky, popřípadě k přípravě rybího rosolu.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím