Rybářský rozcestník

Vývar z koření, okyselený octem

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.

1 náročnost
40 minut
  • Na uvaření až 2 kg ryb:
  • 2 l vody
  • 50 g cibule
  • 10 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • trochu octa (citrónové šťávy)
  • trochu tymiánu
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce dáme vodu s octem, sůl, přidáme další přísady a povaříme asi 10-15 minut
    2. Teprve potom vložíme do vývaru připravenou rybu
    3. Povaříme do změknutí ryby.

    Doporučení

    Tohoto vývaru používáme k vaření ryb, které jsou v chuti méně výrazné. V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb upotřebíme k přípravě rybí polévky nebo omáčky, popřípadě k přípravě rybího rosolu.

    Nejčtenější články

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.