Rybářský rozcestník

Vývar z koření, okyselený octem

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.

1 náročnost
40 minut
  • Na uvaření až 2 kg ryb:
  • 2 l vody
  • 50 g cibule
  • 10 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • trochu octa (citrónové šťávy)
  • trochu tymiánu
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce dáme vodu s octem, sůl, přidáme další přísady a povaříme asi 10-15 minut
    2. Teprve potom vložíme do vývaru připravenou rybu
    3. Povaříme do změknutí ryby.

    Doporučení

    Tohoto vývaru používáme k vaření ryb, které jsou v chuti méně výrazné. V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb upotřebíme k přípravě rybí polévky nebo omáčky, popřípadě k přípravě rybího rosolu.

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím