2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra
1 ks stroužek česneku
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce nastrouhaného křenu
1 vrchovatá lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky červené sladké papriky
citronová šťáva
olej
sůl
kolečka citronu na ozdobu
Příprava
- Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 30 minut odpočinout.
- Hladkou mouku promícháme se zázvorem a červenou paprikou.
- Porce kapra osušíme utěrkou a obalíme v mouce s kořením.
- Smažíme na oleji do zlatova z obou stran.
- Na talíři ozdobíme jednotlivé porce citronem a strouhaným křenem, podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek