Rybářský rozcestník

Kapr na zázvoru

Chutný, přitom rychlý recept, který zvládne každý milovník ryb. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb, ovšem kapr, připravený podle tohoto receptu, chutná prostě skvěle.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí  
kaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 1 ks stroužek česneku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky červené sladké papriky
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • kolečka citronu na ozdobu
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 30 minut odpočinout.
    2. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a červenou paprikou.
    3. Porce kapra osušíme utěrkou a obalíme v mouce s kořením.
    4. Smažíme na oleji do zlatova z obou stran.
    5. Na talíři ozdobíme jednotlivé porce citronem a strouhaným křenem, podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím