Rybářský rozcestník

Ryba v pivní omáčce

Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 1 kg plátků nebo podkov z kapra, štiky, candáta, hejka, tresky, lososa ...
  • 250 g mrkve
  • 250 g pórku
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks kostky bujónu
  • 0,25 l černého piva
  • 0,25 l světlého piva
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • nové koření
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
    2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
    3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
    4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
    5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
    6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím