Rybářský rozcestník

Ryba v pivní omáčce

Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 1 kg plátků nebo podkov z kapra, štiky, candáta, hejka, tresky, lososa ...
  • 250 g mrkve
  • 250 g pórku
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks kostky bujónu
  • 0,25 l černého piva
  • 0,25 l světlého piva
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • nové koření
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
    2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
    3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
    4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
    5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
    6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím