V troubě upečené rybí filety, servírované se smetanovou omáčkou s houbami.
1. Do kastrolu dáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme zeleninovým vývarem, citronovou šťávou a pomalu necháme svařit na čtvrtinu původního množství, pak přidáme zakysanou smetanu a omáčku už jen prohřejeme
2. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, zprudka opečeme na dvou lžících rozehřátého oleje, osolíme, přidáme oloupaný na jemno nakrájený stroužek česneku, krátce podusíme a nakonec houby vmícháme do připravené smetanové omáčky
3. Očištěná rybí filátka na straně bez kůže osolíme, položíme touto stranou na zbylým olejem vymaštěný plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C dozlatova
4. Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou s houbami a podáváme s vařenou rýží.