Recept na rybí polévku připravenou z malých čerstvých rybek, kořenové zeleniny a kaviáru.
1. Ryby vykucháme, zbavíme žeber, malé druhy můžeme ponechat se šupinami (aby polévka byla rosolovitá), zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a vaříme na malém plaménku asi půl hodiny
2. Potom vývar procedíme
3. Kaviár rozetřeme v porcelánové misce nebo v hmoždíři, po lžičkách přidáváme studenou vodu, až získáme hladkou kaši, pak kaviár zalijeme 1 decilitrem studené vody, trochou horké vody a polovinu směsi nalijeme do procezené uchy
4. Polévku přivedeme k varu, přidáme zbylou kaviárovou směs a vaříme asi čtvrt hodiny
5. Vařenou uchu sejmeme z plotýnky, necháme ustát a opatrně přecedíme
6. Kousky ryb vykostíme, rozdělíme na talíře a přelijeme horkým vývarem.