Rybářský rozcestník

Kapr na pivě

Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks (asi 600 g) porce kapra
  • 50 g másla
  • 2,5 dl světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • trochu citronové kůry
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme pivem a vložíme asi na 1 hodinu do ledničky odpočinout
    2. Na oleji osmahneme do žluta na tenké proužky nakrájenou cibuli, vložíme na ni porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu ustrouhané citronové kůry, kmín, špetku mleté papriky, máslo a kapra na mírném zdroji tepla udusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím