Rybářský rozcestník

Kapr na pivě

Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks (asi 600 g) porce kapra
  • 50 g másla
  • 2,5 dl světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • trochu citronové kůry
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme pivem a vložíme asi na 1 hodinu do ledničky odpočinout
    2. Na oleji osmahneme do žluta na tenké proužky nakrájenou cibuli, vložíme na ni porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu ustrouhané citronové kůry, kmín, špetku mleté papriky, máslo a kapra na mírném zdroji tepla udusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Chytáme candáty

    Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

    Lov dravců na mrtvou rybku

    Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

    Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

    V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím