Rybářský rozcestník

Slanečci v octovém nálevu

V nálevu spolu s dalšími ingrediencemi proleželí slanečci nakrájení na tenké plátky, servírovaní případně zamotaní do tvaru závitků.

1 náročnost
30 minut
+ den máčení, 4 hodiny proležení  
Slanečci v octovém nálevu
Slanečci
  • 2 ks velkých slanečků
  • 2 ks malých bobkových listů
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks kousku sušeného zázvoru
  • 1 ks malého kousku křenu
  • 1 ks malé mrkve
  • 1/4 lžičky hořčičných semínek
  • několik zrnek pepře
  • ocet
  • cukr
  • Příprava

    1. Slanečky rozřízneme na břišní straně od ocasu k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme a slanečky namočíme na noc do studené vody
    2. Druhý den je nakrájíme na proužky široké asi 2 cm, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a křen, koření a urovnáme vše do sklenice
    3. Cukr svaříme s octem a trochou vody, vychladíme a nalijeme na slanečky
    4. Necháme je v chladničce nejméně 4 hodiny proležet a podáváme.

    Doporučení

    Slanečky můžeme nakládat i podávat pěkně zamotané.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím