Rybářský rozcestník

Kapr na divoko

Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
30 minut
  • 1000 g kapra
  • 80 g cibule
  • 40 g slaniny
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 100 ml červeného vína
  • 5 ks kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sardelová pasta
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem
    2. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny
    3. Restujeme 4 minuty z každé strany
    4. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu
    5. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit
    6. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem
    7. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání
    8. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy
    9. Omáčku přecedíme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?