Rybářský rozcestník

Kapr na divoko

Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
30 minut
  • 1000 g kapra
  • 80 g cibule
  • 40 g slaniny
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 100 ml červeného vína
  • 5 ks kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sardelová pasta
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem
    2. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny
    3. Restujeme 4 minuty z každé strany
    4. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu
    5. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit
    6. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem
    7. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání
    8. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy
    9. Omáčku přecedíme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!