Rybářský rozcestník

Kreolská rybí polévka

Tuhle chuťově skvělou polévku můžete uvařit třeba z kapra, sumce, lína, ale i tresky nebo makrely.

2 náročnost
45 minut
Kreolská rybí polévka
  • 500 g masa z ryb
  • 300 g rajčat
  • 200 g brambor
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1,5 l vody
  • tymián
  • šalvěj
  • chilli
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu chvíli povaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem
    2. Vývar scedíme, rybí maso zbavíme kostí a dáme stranou
    3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, brambory, zalijeme rybím vývarem, přidáme chilli, tymián, šalvěj a vaříme do měkka
    4. Když jsou brambory a ostatní suroviny měkké, přidáme spařená, oloupaná, krájená rajčata a uvařené rybí maso a polévku povaříme ještě 5 minut
    5. Hotovou polévku podáváme samotnou, nebo se slaným pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím