Rybářský rozcestník

Kreolská rybí polévka

Tuhle chuťově skvělou polévku můžete uvařit třeba z kapra, sumce, lína, ale i tresky nebo makrely.

2 náročnost
45 minut
Kreolská rybí polévka
  • 500 g masa z ryb
  • 300 g rajčat
  • 200 g brambor
  • 2 ks zelené papriky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1,5 l vody
  • tymián
  • šalvěj
  • chilli
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu chvíli povaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem
    2. Vývar scedíme, rybí maso zbavíme kostí a dáme stranou
    3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, brambory, zalijeme rybím vývarem, přidáme chilli, tymián, šalvěj a vaříme do měkka
    4. Když jsou brambory a ostatní suroviny měkké, přidáme spařená, oloupaná, krájená rajčata a uvařené rybí maso a polévku povaříme ještě 5 minut
    5. Hotovou polévku podáváme samotnou, nebo se slaným pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.