Rybářský rozcestník

Ucha

Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze požít i jiné druhy ryby.

2 náročnost
60 minut
Ucha
  • hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů
  • 100 g rajského protlaku
  • 2 dl sladkokyselého nálevu z okurek
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks brambory
  • 1 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce kopru
  • kousek celeru
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka
    2. Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů
    3. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka
    4. Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme
    5. Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….