Rybářský rozcestník

Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou

Filety z tresky potřené bylinkovou marinádou, opečené na másle, servírované s předvařenými, pak restovanými kapustičkami posypanými domácí parmazánovou strouhankou.

2 náročnost
50 minut
Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou
Treska
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g filet z tresky
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Na kapustičky:
  • 800 g kapustiček
  • 120 g anglicklé slaniny
  • 1 lžíce másla
  • špetka estragonu
  • mletý černý pepř
  • Na parmazánovou strouhanku:
  • 300 g dva dny starého pečiva (rohlíků)
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Filety osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Plátky ryby potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Filety opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova, pak pánev sundáme ze zdroje tepla a necháme zaklopené v teple
    5. Očištěné kapustičky vložíme do mírně osolené vařící vody a vaříme do poloměka 5-6 minut, pak je necháme důkladně okapat
    6. Na pánvi orestujeme na kostičky porkájenou slaninu, přisypeme okapané kapustičky a orestujeme je za občasného míchání, osolíme je a opepříme
    7. Hotové kapustičky přendáme do mísy a nejlépe ihne podáváme spolu s treskou, posypané parmazánovou strounakou.

    Příprava parmazánové strouhanky:

    1. Do nádoby od tyčového michéru vložíme kousky rohlíku, stroužek česneku a nasypeme nastrouhaný parmazán
    2. Vše mírně osolíme a rozmixujeme na strouhanku.

    Poznámka

    Autor fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.