Rybářský rozcestník

Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou

Filety z tresky potřené bylinkovou marinádou, opečené na másle, servírované s předvařenými, pak restovanými kapustičkami posypanými domácí parmazánovou strouhankou.

2 náročnost
50 minut
Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g filet z tresky
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Na kapustičky:
  • 800 g kapustiček
  • 120 g anglicklé slaniny
  • 1 lžíce másla
  • špetka estragonu
  • mletý černý pepř
  • Na parmazánovou strouhanku:
  • 300 g dva dny starého pečiva (rohlíků)
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Filety osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Plátky ryby potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Filety opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova, pak pánev sundáme ze zdroje tepla a necháme zaklopené v teple
    5. Očištěné kapustičky vložíme do mírně osolené vařící vody a vaříme do poloměka 5-6 minut, pak je necháme důkladně okapat
    6. Na pánvi orestujeme na kostičky porkájenou slaninu, přisypeme okapané kapustičky a orestujeme je za občasného míchání, osolíme je a opepříme
    7. Hotovékapustičky přendáme do mísy a nejlépe ihne podáváme spolu s treskou, posypané parmazánovou strounakou.

    Příprava parmazánové strouhanky:

    1. Do nádoby od tyčového michéru vložíme kousky rohlíku, stroužek česneku a nasypeme nastrouhaný parmazán
    2. Vše mírně osolíme a rozmixujeme na strouhanku.

    Poznámka

    Autor fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

    Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím