Rybářský rozcestník

Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou

Filety z tresky potřené bylinkovou marinádou, opečené na másle, servírované s předvařenými, pak restovanými kapustičkami posypanými domácí parmazánovou strouhankou.

2 náročnost
50 minut
Treska na másle a bylinkách, restované kapustičky se slaninou, česnekem a parmazánovou strouhankou
Treska
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g filet z tresky
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Na kapustičky:
  • 800 g kapustiček
  • 120 g anglicklé slaniny
  • 1 lžíce másla
  • špetka estragonu
  • mletý černý pepř
  • Na parmazánovou strouhanku:
  • 300 g dva dny starého pečiva (rohlíků)
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Filety osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Plátky ryby potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Filety opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova, pak pánev sundáme ze zdroje tepla a necháme zaklopené v teple
    5. Očištěné kapustičky vložíme do mírně osolené vařící vody a vaříme do poloměka 5-6 minut, pak je necháme důkladně okapat
    6. Na pánvi orestujeme na kostičky porkájenou slaninu, přisypeme okapané kapustičky a orestujeme je za občasného míchání, osolíme je a opepříme
    7. Hotové kapustičky přendáme do mísy a nejlépe ihne podáváme spolu s treskou, posypané parmazánovou strounakou.

    Příprava parmazánové strouhanky:

    1. Do nádoby od tyčového michéru vložíme kousky rohlíku, stroužek česneku a nasypeme nastrouhaný parmazán
    2. Vše mírně osolíme a rozmixujeme na strouhanku.

    Poznámka

    Autor fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím