Rybářský rozcestník

Kostky filé z tresky na másle a bylinkách

Další recept na kostky filé z tresky. Jde o filé potřené bylinkovou marinádou, pak opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Kostky filé z tresky na másle a bylinkách
  • 600-800 g kostky filé z tresky (lze nahradit i jjiným druhem filé)
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kostky filé osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Filé potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i čerstvé filety ryb!

    Poznámka

    Autorka fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím