Rybářský rozcestník

Kostky filé z tresky na másle a bylinkách

Další recept na kostky filé z tresky. Jde o filé potřené bylinkovou marinádou, pak opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Kostky filé z tresky na másle a bylinkách
  • 600-800 g kostky filé z tresky (lze nahradit i jjiným druhem filé)
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kostky filé osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Filé potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i čerstvé filety ryb!

    Poznámka

    Autorka fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím