Rybářský rozcestník

Kostky filé z tresky na másle a bylinkách

Další recept na kostky filé z tresky. Jde o filé potřené bylinkovou marinádou, pak opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Kostky filé z tresky na másle a bylinkách
  • 600-800 g kostky filé z tresky (lze nahradit i jjiným druhem filé)
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kostky filé osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Filé potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i čerstvé filety ryb!

    Poznámka

    Autorka fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím