Rozpis na 4 porce:
800 g filetů z kapra, sumce, tresky ..
60 g slaniny
1 ks cibule
1 sklenička sterilovaného leča
sladká mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí filety okořeníme červenou paprikou, pepřem a drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran, pak rybu odložíme stranou
- Na oleji zpěníme na krájenou cibuli, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, vyklopíme skleničku leča, promícháme, necháme důkladně prohřát, okořeníme pepřem a osolíme
- Polovinu leča rozprostřeme na dno zapékací misky, na zeleninovou směs poklademe opečené porce ryby, rozprostřeme druhou polovinou leča, na 15 minut dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct.
Doporučení
Rybí filety v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory, bramborovou kaší a pod.