Rybářský rozcestník

Pstruh po mlynářsku II.

Pstruh obalený v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém másle opečený dozlatova.

2 náročnost
35 minut
Pstruh po mlynářsku II.
  • 4 ks vykuchaných pstruhů
  • 100 g másla
  • 1 ks svazku petrželky
  • 1 ks svazku tymiánu
  • hladká mouka
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme, osušíme, svrchu i uvnitř nasolíme a opepříme, pak je důkladně obalíme v hladké mouce
    2. Ve větší pánvi na polovině rozpuštěného másla ryby velmi zvolna po obou stranách opečeme dozlatova, pak je opatrně vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a uchováme teplé
    3. Do výpeku vmícháme citronovou šťávu, přidáme zbylé máslo a když se rozpustí, přidáme na drobno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem
    4. Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

    Doporučení

    Skvělí jsou také takto připravení pstruzi servírovaní s pečivem a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím