Rybářský rozcestník

Makrely v alobalu

Makrely ochucené pastou z kaparů, másla a petrželky, pečené v alobalu.

2 náročnost
40 minut
Makrely v alobalu - příprava
  • Recept na 4 porce:
  • 4 ks makrely
  • 4 ks čtverce alobalu
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce kaparů
  • 60 g másla
  • grilovací koření
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrely zevnitř nasolíme a posypeme grilovacím kořením
    2. Část másla promícháme s nasekanou petrželkou a kapary
    3. Přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, mletý pepř a tuto směs vetřeme do vnitřku jednotlivých makrel
    4. Alobal potřeme rozehřátým máslem, na každý čtverec položíme makrelu a dobře alobaly zabalíme
    5. Položíme je na mřížku do vyhřáté trouby a pečeme 25-30 minut
    6. Potom makrely vyndáme, přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou z alobalu a zdobíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo čerstvý chléb a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím