Rybářský rozcestník

Makrely v alobalu

Makrely ochucené pastou z kaparů, másla a petrželky, pečené v alobalu.

2 náročnost
40 minut
Makrely v alobalu - příprava
  • Recept na 4 porce:
  • 4 ks makrely
  • 4 ks čtverce alobalu
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce kaparů
  • 60 g másla
  • grilovací koření
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrely zevnitř nasolíme a posypeme grilovacím kořením
    2. Část másla promícháme s nasekanou petrželkou a kapary
    3. Přidáme špetku jemně nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, mletý pepř a tuto směs vetřeme do vnitřku jednotlivých makrel
    4. Alobal potřeme rozehřátým máslem, na každý čtverec položíme makrelu a dobře alobaly zabalíme
    5. Položíme je na mřížku do vyhřáté trouby a pečeme 25-30 minut
    6. Potom makrely vyndáme, přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou z alobalu a zdobíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo čerstvý chléb a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím