Rybářský rozcestník

Sleďový salát z formy

Studený salát ze sleďů, brambor, vajec, okurek, mrkve a majonézy.

2 náročnost
45 minut
+ doba máčení sleďů  
  • 2 ks sledě
  • 2 ks vejce
  • 750 g brambor
  • 200 g sterilovaných okurek
  • 200 g majonézy
  • 200 g oleje
  • 100 g mrkve
  • kulatá forma
  • mletý pepř
  • vegeta
  • Příprava

    1. Sledě opereme, na několik hodin namočíme a vodu vyměňujeme
    2. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
    3. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme nahrubo
    4. Okurky nastrouháme na struhadle, mrkev nastrouháme na jemném struhadle
    5. Majonézu mírně okořeníme a rozdělíme na dvě poloviny
    6. Sledě vykucháme a nakrájíme na kostičky
    7. Do kulaté formy klademe dvě vrstvy brambor, každou vrstvu posypeme okurkami, vejcem, mrkví, sleděm, potřeme majonézou a dobře upěchujeme lžící
    8. Salát necháme v lednici důkladně vychladnout a vyklopíme jej z formy
    9. Zarovnáme povrch a strany a potřeme zbylou majonézou a posypeme pažitkou.

    Doporučení

    Salát podáváme na kulaté míse.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.