Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky naložené po anglicku

Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 600 g rybího filé
  • 150 g veky (žemle)
  • 100 g tuku
  • 150 ml tmavého piva
  • 1 lžička kari koření
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks vajec
  • 1 ks cibule
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na nálev:
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • Příprava

    1. Ve vodě rozpustíme cukr, okyselíme octem a svaříme nálev, který necháme vychladnout (lze použít i nálev ze sladkokyselých okurek)
    2. Veku nebo žemle nakrájíme na menší kousky, zalijeme pivem, přidáme porce filé, oloupanou nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a vše umeleme
    3. Směs spojíme rozšlehanými osolenými vejci, dochutíme kari kořením a mletým pepřem
    4. Z hmoty vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
    5. Vychladlé karbanátky vložíme do sklenice se širokým hrdlem, zalijeme nálevem a necháme v chladu alespoň 3 dny odležet.

    Doporučení

    Výborné jsou s pečivem různého druhu.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím