Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.
1. Ve vodě rozpustíme cukr, okyselíme octem a svaříme nálev, který necháme vychladnout (lze použít i nálev ze sladkokyselých okurek)
2. Veku nebo žemle nakrájíme na menší kousky, zalijeme pivem, přidáme porce filé, oloupanou nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a vše umeleme
3. Směs spojíme rozšlehanými osolenými vejci, dochutíme kari kořením a mletým pepřem
4. Z hmoty vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
5. Vychladlé karbanátky vložíme do sklenice se širokým hrdlem, zalijeme nálevem a necháme v chladu alespoň 3 dny odležet.
Výborné jsou s pečivem různého druhu.