Rybářský rozcestník

Sumec v kysaném zelí

Vynikající úprava sumce podle receptu z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, je to moc dobré!

2 náročnost
45 minut
Sumec v kysaném zelí - detail
Sumec
  • 1 kg masa ze sumce
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 2 dl červené vína
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • nové koření
  • bobkový list
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

     

    1. Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
    2. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran, opečené kostky pak odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme cibuli, necháme zesklovatět
    4. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kusy, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké
    5. Sundáme pokličku, odstraníme koření, necháme část šťávy vydusit
    6. Zelí přendáme do pekáče, vložíme kostky opečeného masa, opatrně promícháme se zelím, zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, 15 minut necháme zapéct.

     

    Doporučení

    Hotový pokrm podáváme bejlépe s maďarskými těstovinami, tzv. tarhoňou.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím