Rybářský rozcestník

Sumec v kysaném zelí

Vynikající úprava sumce podle receptu z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, je to moc dobré!

2 náročnost
45 minut
Sumec v kysaném zelí - detail
Sumec
  • 1 kg masa ze sumce
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 2 dl červené vína
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • nové koření
  • bobkový list
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

     

    1. Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
    2. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran, opečené kostky pak odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme cibuli, necháme zesklovatět
    4. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kusy, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké
    5. Sundáme pokličku, odstraníme koření, necháme část šťávy vydusit
    6. Zelí přendáme do pekáče, vložíme kostky opečeného masa, opatrně promícháme se zelím, zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, 15 minut necháme zapéct.

     

    Doporučení

    Hotový pokrm podáváme bejlépe s maďarskými těstovinami, tzv. tarhoňou.

    Nejčtenější články

    Prosba všem lidem dobré vůle, nepouštějte zakoupené vánoční kapry zpět do rybníků, potoků a řek!

    Mnoho lidí to dělá. Myslí to bobře. Chtějí kapříkovi zachránit život a darovat mu svobodu. Netuší však, že mu tím zajistili jen pomalou a trýznivou smrt. Důvodů, proč vánoční kapr nemá šanci své vypuštění do přírody přežít je mnoho. Pokusím se vám vysvětlit alespoň některé z nich.

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Chytání na feeder – úplné začátky

    Coje je tedy ten feeder? Je to prut, který se používá na chytání metodou položená, tedy se závažím položeným na dně. Pruty na feeder jsou opatřeny tenkými, ohebnými signalizačními špičkami, podle kterých rybář pozná i jemné záběry. Pruty i celá tato metoda pochází z Anglie. U nás feeder tak zdomácněl, že si ho osvojily i starší rybářské ročníky, dříve chytající jen na krmítko a klasický kaprářský prut. Feeder je skvělý pro ty, co chtějí opravdu aktivně strávit čas u vody. Pro ty, co od prutu rádi odcházejí, nebo u chytání rádi podřimují, feeder rozhodně není!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím