Rybářský rozcestník

Pečenáče z kapra

Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.

2 náročnost
45 minut
+ 7 dní uležení  
Pečenáče z kapra
  • 2 kg masa z kapra
  • 3-4 ks větší cibule
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 2 ks červené masité papriky
  • 2 ks vejce
  • 2-3 lžíce černého mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • voda na uvaření masa
  • olej na smažení
  • sůl
  • Na nálev:
  • 1 l vody
  • 1 dcl octa
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce soli
  • 4 ks celé kuličky černého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra naporcujeme, odstraníme ocas a ploutve
    2. Připravené maso spolu s hlavou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
    3. Z vychladlého kapra odstraníme kůži, velké kosti a maso umeleme na masovém strojku
    4. Přidáme vejce, česnek, strouhanku, pepř a majoránku, vše důkladně promícháme
    5. Tvoříme kuličky o velikosti 3 cm, které na oleji ze všech stran opečeme
    6. Vychladlé kuličky naskládáme do sklenice, proložíme cibulí a paprikou, zalijeme čerstvě uvařeným lákem, necháme vychladnout
    7. Pečenáče uložíme do lednice, za 7 dní jsou pečenáče dobře uležené a vhodné ke konzumaci.

    Doporučení

    Podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím