Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.
1. Vykuchaného kapra naporcujeme, odstraníme ocas a ploutve
2. Připravené maso spolu s hlavou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
3. Z vychladlého kapra odstraníme kůži, velké kosti a maso umeleme na masovém strojku
4. Přidáme vejce, česnek, strouhanku, pepř a majoránku, vše důkladně promícháme
5. Tvoříme kuličky o velikosti 3 cm, které na oleji ze všech stran opečeme
6. Vychladlé kuličky naskládáme do sklenice, proložíme cibulí a paprikou, zalijeme čerstvě uvařeným lákem, necháme vychladnout
7. Pečenáče uložíme do lednice, za 7 dní jsou pečenáče dobře uležené a vhodné ke konzumaci.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek