Rybářský rozcestník

Tatarák z čerstvého tuňáka

Tatarský biftek vyrobený z čerstvého syrového tuňáka, citrónové šťávy, brandy, šalotky a kaparů, dochucený solí, pepřem a koriandrem.

1 náročnost
20 minut
Tatarák z čerstvého tuňáka
  • 500 g syrového čerstvého tuňáka
  • 20 ks snítek koriandru
  • 1 ks šalotky
  • 1-2 lžíce brandy
  • 1 lžíce kapary
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso nakrájíme velmi na jemno
    2. K tuňáku přidáme citrónovou šťávu, brandy, nasekaný koriandr, nadrobno pokrájenou šalotku a kapary, vše důkladně promícháme
    3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem a solí.

    Doporučení

    Takto připravený tatarský biftek servírujeme s opečenými plátky bílé veky.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím