2 ks zavináče (z mořské nebo i ze sladkovodní ryby)
2 ks mrkve
2 ks cibule
150 g majonézy
100 g sterilovaného hrášku
2 dl láku z okurek
pepř
sůl
Příprava
- Nakrájenou mrkev na kostičky a cibuli nakrájenou na proužky povaříme v láku na okurky (nemáme-li lák z okurek, svaříme 2 dl vody a 1 lžíce octa, 1 lžičku cukru a půl lžičky soli), uvařenou mrkev s cibulí scedíme, necháme vychladnout.
- Zavináče rozbalíme, zeleninu z nich překrájíme na menší kousky, maso na kostičky.
- Promícháme s povařenou mrkví a cibulí, přidáme sterilovaný hrášek, vše spojíme majonézou, osolíme, opepříme.
Doporučení
Místo majonézy můžeme použít bílý jogurt, nebo majonézu s jogurtem 1:1. Salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.
Poznámka
Recepty na domácí zavináče:
Text i foto: D. Marounek