Rybářský rozcestník

Haltorma – stará rybářská pomazánka

Haltorma je stará rybářská pomazánka, kterou můžeme připravit jak z ryb vařených, dušených, tak také smažených. A pokud právě nemáte v lednici či mrazáku žádné rybí maso, můžete použít na tento recept zmražené kostky rybího filé.

1 náročnost
10 minut
haltorma2haltorma4haltorma5
  • 500 g tepelně zpracovaného rybího masa bez kosti a kůží
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks oloupané jablko
  • strouhaný křen podle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozmačkáme vidličkou nebo umeleme.
    2. Přidáme nastrouhané jablko, zakysanou smetanu, podle chuti strouhaný křen, osolíme, opepříme, promícháme.
    3. Mažeme na pečivo.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak nastražit na velké ryby? Zkuste použít vlasový dvojpřívěs pod háčkem

    Vlasová metoda používaná při chytání ryb je dnes již notoricky známá většině zkušených rybářů. Ovšem my tu máme ještě vyladěnější verzi. Místo jednoho vlasového přívěsu pod háčkem můžeme totiž navázat hned dva přívěsy.

    Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

    Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

    Feederování s žebrovými krmítky

    Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím