Rybářský rozcestník

Haltorma – stará rybářská pomazánka

Haltorma je stará rybářská pomazánka, kterou můžeme připravit jak z ryb vařených, dušených, tak také smažených. A pokud právě nemáte v lednici či mrazáku žádné rybí maso, můžete použít na tento recept zmražené kostky rybího filé.

1 náročnost
10 minut
haltorma2haltorma4haltorma5
  • 500 g tepelně zpracovaného rybího masa bez kosti a kůží
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks oloupané jablko
  • strouhaný křen podle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozmačkáme vidličkou nebo umeleme.
    2. Přidáme nastrouhané jablko, zakysanou smetanu, podle chuti strouhaný křen, osolíme, opepříme, promícháme.
    3. Mažeme na pečivo.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….