Rybářský rozcestník

Zavináče

Jedna z variant přípravy chutných zavináčů.

1 náročnost
30 minut
+ 5 dní proležení  
Zavináče - ze sleďů
  • 8 ks sleďů
  • 3-4 ks sterilované okurky
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička celého pepře
  • 1/2 l vody
  • kopr
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě dobře očistíme, odřízneme hlavy, vykostíme je, omyjeme, necháme odkapat a po vnitřní straně osolíme a potřeme hořčicí
    2. Kapary pokrájíme na kousky, zrnka pepře rozdrtíme, cibuli nakrájíme na plátky, okurky na hranolky (dlouhé asi 4 cm) a vše rozdělíme na sledě
    3. Pevně je stočíme v závitky, upevníme párátky a urovnáme do kameninového hrnce nebo do sklenice
    4. Vodu svaříme s octem, bobkovým listem, malým množstvím soli a špetkou cukru, necháme vychladnout
    5. Nálev nalijeme na zavináče, přidáme několik snítek kopru a necháme je 4-5 dní proležet.

    Doporučení

    Podáváme s majonézou, remuládou nebo s kysanou smetanou.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

    I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím