Rybářský rozcestník

Zavináče

Jedna z variant přípravy chutných zavináčů.

1 náročnost
30 minut
+ 5 dní proležení  
Zavináče - ze sleďů
  • 8 ks sleďů
  • 3-4 ks sterilované okurky
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička celého pepře
  • 1/2 l vody
  • kopr
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě dobře očistíme, odřízneme hlavy, vykostíme je, omyjeme, necháme odkapat a po vnitřní straně osolíme a potřeme hořčicí
    2. Kapary pokrájíme na kousky, zrnka pepře rozdrtíme, cibuli nakrájíme na plátky, okurky na hranolky (dlouhé asi 4 cm) a vše rozdělíme na sledě
    3. Pevně je stočíme v závitky, upevníme párátky a urovnáme do kameninového hrnce nebo do sklenice
    4. Vodu svaříme s octem, bobkovým listem, malým množstvím soli a špetkou cukru, necháme vychladnout
    5. Nálev nalijeme na zavináče, přidáme několik snítek kopru a necháme je 4-5 dní proležet.

    Doporučení

    Podáváme s majonézou, remuládou nebo s kysanou smetanou.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….